Η εταιρεία ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΑΒΕΕ, με σεβασμό στην παράδοση, και αφοσίωση στην ποιότητα προσφέρει καθημερινά στους καταναλωτές άριστα και νόστιμα προϊόντα. Παράγει ελληνικές παραδοσιακές σαλάτες υψηλής διατροφικής αξίας, από φρέσκες ύλες, με την παραδοσιακή, αυθεντική τους γεύση. Ο κ. Γιώργος Γεροβασιλείου μας μιλάει για το πώς η εταιρεία, με διακριτικό τίτλο «ΑΛΦΑ ΓΕΥΣΗ», γνωρίζει να αξιοποιεί την παράδοση και να προσαρμόζει τα προϊόντα με την βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, στις σύγχρονες απαιτήσεις και διατροφικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας.
Της Μαρίας Γεωργιάδου
Πότε ξεκίνησε η εταιρεία και ποια ήταν τα πρώτα της βήματα;
Η αρχή έγινε το 1998, όταν ο κ. Αθανάσιος Γεροβασιλείου ιδρύει την εταιρεία Άλφα Γεύση με έδρα τον Σβορώνο Πιερίας, κοντά στην Κατερίνη. Η εταιρεία Άλφα Γεύση εξαρχής είχε ως στόχο την παραγωγή πολύ ποιοτικών προϊόντων, τα οποία θα χαρακτηρίζονται από την μοναδική τους «γεύση». Στραφήκαμε σε δύο κατηγορίες παραδοσιακών προϊόντων, του παγωτού και της σαλάτας (τύπου τζατζίκι, τυροκαυτερής, κτλ.).
Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλές εταιρίες ρίχνουν δραματικά τα κόστη με επίπτωση φυσικά στην ποιότητα. Εμείς επιμένουμε να προσφέρουμε κάτι που έχει μεγάλη θρεπτική αξία, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά κόστη, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα.
Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα συγκεκριμένα προϊόντα;
Γνωρίζαμε ότι πρόκειται για δύο πολύ ανταγωνιστικές βιομηχανίες, αλλά ταυτόχρονα είδαμε ένα κενό στην αγορά και αποφασίσαμε να το αξιοποιήσουμε. Παρατηρήσαμε ότι τα προϊόντα αυτών των κατηγοριών είχαν βιομηχανοποιηθεί τόσο, που δεν θύμιζαν σε τίποτα τα παραδοσιακά αγαθά του παρελθόντος. Οπότε κάναμε «επιστροφή στα βασικά»! Στις αρχές και τις αξίες που έχει ένα αγνό ελληνικό προϊόν.
Δημιουργήσαμε συνταγές που έχουν ως βάση τα καλύτερα αγαθά που έχει να προσφέρει ο τόπος μας, που αυτά δεν είναι άλλα απ’ το τυρί Φέτα Π.Ο.Π., το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, το Στραγγιστό Γιαούρτι και πολλά ακόμη.
Αντιμετωπίσατε δυσκολίες;
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προκλήσεις κάθε μέρα όταν αποφασίζεις να παράγεις ένα ποιοτικό προϊόν, πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με τρόφιμο και την υγεία του ανθρώπου. Μία απ τις δυσκολότερες αποφάσεις που έπρεπε να πάρουμε ήταν να επιλέξουμε να ασχοληθούμε αποκλειστικά με την παραγωγή σαλατών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όπως αρμόζει.
Γνωρίζουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλές εταιρίες ρίχνουν δραματικά τα κόστη με επίπτωση φυσικά στην ποιότητα. Εμείς επιμένουμε να προσφέρουμε κάτι που έχει μεγάλη θρεπτική αξία, μειώνοντας παράλληλα τα λειτουργικά κόστη, χωρίς να κάνουμε συμβιβασμούς στην ποιότητα.