Στα 255 εκατ. ευρώ περίπου υπολογίζονται οι επενδύσεις, για τη δημιουργία εργοστασίων μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2019, δημιουργώντας περισσότερες από 2.000 θέσεις εργασίας.
Τον Απρίλιο ή Μάϊο του 2019, πρόκειται να λειτουργήσει το εργοστάσιο μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης της Cannatec Greece στο Κιλκίς, σε έκταση 50 στρεμμάτων, με επικεφαλής κοινοπραξία ελληνικής και ισραηλινής εταιρείας. Η παρουσία της τελευταίας κρίθηκε απαραίτητη, κυρίως λόγω των ειδικών μηχανημάτων που διαθέτουν. Το εργοστάσιο μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης στο Κιλκίς θα μπορεί να επεξεργαστεί την παραγωγή 50.000 στρεμμάτων, ενώ παράλληλα έχουν δρομολογηθεί και επενδύσεις μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης σε Πολύκαστρο, Λαγκαδά και Βέροια.
Το ενδιαφέρον των Ελλήνων παραγωγών στη Β. Ελλάδα διαφαίνεται έντονο και κάποιοι έχουν ήδη παράξει προϊόν, το οποίο είναι υψηλής ποιότητας. Άλλοι αγρότες τηρούν στάση αναμονής, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα από τους συναδέλφους τους για τις απαιτήσεις της καλλιέργειας, τα κόστη παραγωγής και τα οφέλη για την τσέπη τους. Παρόλα αυτά η καλλιέργεια κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης έχει τεράστιες προοπτικές στην Β. Ελλάδα και τελικά θα δώσει οικονομική προσοδοφόρα διέξοδο και στους πιο δύσπιστους παραγωγούς. Ο σχετικός νόμος, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, έχει συμβάλλει θετικά στην επίλυση των προβλημάτων των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και τους πρώτους μήνες του 2019 θα υπάρχουν περισσότερα από 20.000 στρέμματα σπαρμένα στη Β. Ελλάδα. Σύντομα αναμένεται και χαρτί από ελληνική κλωστική κάνναβη. Η ποσότητα χαρτιού που δίνει το ένα στρέμμα καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης σε ένα μήνα, αντιστοιχεί σε τέσσερα στρέμματα δενδροκαλλιέργειας, με τα δέντρα να θέλουν 40 χρόνια για να αναπτυχθούν, γεγονός που συμβάλλει στο μείωση του κόστους χαρτιού κατά 70%.