Η ΕΖΑ “κατακλύζει” την αγορά με νέα προϊόντα.
Με περαιτέρω ενίσχυση της γκάμας των προϊόντων της και επενδύσεις σε νέα εμφιαλωτική γραμμή, σχεδιάζει δυναμική ανάπτυξη η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.
Η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας έχει ήδη λάβει χώρα με τα προϊόντα εζα Premium Pilsener, την εζα Fine Lager, την εζα χωρίς Αλκοόλ, την Blue Island και την Odyssey, επιτυγχάνοντας σημαντική οργανική μεγέθυνση και βελτίωση των επιδόσεων της εταιρείας.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Συριανός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις της ΕΖΑ στην Αταλάντη Φθιώτιδας, «σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, κοινωνικής αβεβαιότητας και ανησυχίας για το μέλλον της χώρας, η πορεία της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης δίνει το παράδειγμα των δυνατοτήτων προόδου και μεγέθυνσης των ελληνικών βιομηχανιών επωνύμων προϊόντων».
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «με εμπειρία που συσσωρεύτηκε στην ΕΖΑ από τον Οκτώβριο του 1992, όταν και ανέλαβε τη διοίκηση η σημερινή γενική διεύθυνση της εταιρείας και με την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή DAMMA το 2013, καταστρώσαμε το σχέδιο που καθορίζει ρεαλιστικούς αλλά φιλόδοξους στόχους ενώ παράλληλα αναβαθμίσαμε την εταιρική διακυβέρνηση και την αποτελεσματικότητα της οργάνωσής μας».
Η εταιρεία ταυτόχρονα διεύρυνε σημαντικά τα προηγούμενα πέντε έτη τον κύκλο εργασιών, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει το 2018 τα 36 εκατ. ευρώ και το EBITDA τα 4 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο κ. Συριανός τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η εταιρεία έχει επενδύσει περί τα 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, δρομολογεί επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ που αφορά νέα εμφιαλωτική γραμμή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2019.
Οι ιδιόκτητες παραγωγικές εγκαταστάσεις της ΕΖΑ εκτείνονται σε 200 στρέμματα, στην Αταλάντη. Πρόκειται για μία σύγχρονη, πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, με 4 γραμμές συσκευασίας 1 γραμμή εμφιάλωσης, 1 γραμμή εγκυτίωσης και 1 γραμμή πλήρωσης βαρελιών με δυνατότητα παραγωγής που υπερβαίνει τα 80.000.000 λίτρα ετησίως. Εκτός της παραγωγής ζύθου, η ΕΖΑ επεκτείνει δραστηριοποιείται στην παραγωγή αναψυκτικών, νερών και διαιτητικών σκευασμάτων, χωρίς την χρήση χημικών υποκατάστατων.
Ο κ. Συριανός εκτίμησε ότι η αγορά της μπίρας είναι οριακά ανοδική και πρόσθεσε ότι στη συγκεκριμένη αγορά παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν λίγα χρόνια ότι μπίρες παγκόσμιας εμβέλειας θα σταματούσαν να έχουν τα υψηλά μερίδια που είχαν στην ελληνική αγορά και πλέον κάποια από τα σήματά τους να έχουν πέσει σε μονοψήφιο μερίδιο. Σημείωσε δε ότι πλέον ο καταναλωτής θέλει να έχει μεγαλύτερες και περισσότερες επιλογές ενώ οι εταιρείες οφείλουν να επενδύουν πίσω από την ποιότητα και την αναγνωρισιμότητα των σημάτων τους. «Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έχουμε αποφασίσει ως διοίκηση να κάνουμε από εφέτος και για τα επόμενα χρόνια» ανέφερε ο κ. Συριανός.