Η συμμετοχή σχεδόν 150 εκθετών, μετέτρεψε φέτος την Oenotelia, στη μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών οίνων και αποσταγμάτων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.
Χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της έκθεσης, για να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο των ελληνικών αμπελώνων, τους οίνους και τα αποστάγματα της εγχώριας οινοποιητικής παραγωγής και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες.
Φέτος μάλιστα, η Oenotelia αναπτύχθηκε σε υπερδιπλάσια επιφάνεια, καλύπτοντας 2.500 τ.μ. (έναντι 1.150 τ.μ. το 2017). Αντίστοιχα αυξημένος ήταν και ο αριθμός των διεθνών αγοραστών της, καθώς περισσότεροι από 120 σημαντικοί wine buyers από αγορές-στόχους του εξωτερικού επισκέφτηκαν την έκθεση, με 75 εξ αυτών να είναι ενταγμένοι στο hosted buyer program της FOOD EXPO 2018.
Σεμινάρια Oenotelia
Με μεγάλη προσέλευση κοινού ξεκίνησαν από το Σάββατο και τα οινικά σεμινάρια που φιλοξενεί η Oenotelia αποκλειστικά για επαγγελματίες της φιλοξενίας, της εστίασης και του λιανεμπορίου. Eισηγητές ήταν καταξιωμένοι οινολόγοι και έμπειροι sommelier, όπως η οινοχόος Δέσποινα Μοσχάκη που μίλησε για τις βασικές αρχές γευσιγνωσίας και για την πρακτική εξάσκηση στον συνδυασμό κρασιού – φαγητού, ενώ παρουσίασε και κάποιες ανερχόμενες λευκές ελληνικές ποικιλίες.
Στο επόμενο Τεύχος του περιοδικού Mini Market & Μικρή Λιανική θα διαβάσετε ένα πλήρες αφιέρωμα σε όσα διαδραματίστηκαν και στην έκθεση Oenotelia. Μείνετε συντονισμένοι…