Νέο Μοσχοφίλερο από την Οινοποιία Μπουτάρη

Νέο Μοσχοφίλερο από την Οινοποιία Μπουτάρη. 

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 140 χρόνων της, η οινοποιία Μπουτάρη λάνσαρε πρόσφατα το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019, ένα ιδιαίτερο Μοσχοφίλερο από μια παρτίδα διαλεχτών σταφυλιών, παλαιών κλημάτων του ιδιόκτητου αμπελώνα της στη Μαντινεία.

Το πλούσιο έδαφος, τα παλιά κλήματα πλέον των 47 ετών και το ευνοϊκό για την ποικιλία κλίμα του οροπεδίου, έδωσαν σταφύλια άριστης ωριμότητας και «ενέπνευσαν» την Οινοποιία Μπουτάρη στη δημιουργία ενός νέου Μοσχοφίλερου Μπουτάρη, ενός κρασιού που συγκεντρώνει έντονα τα βασικά χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου, όπως οι ανθώδεις και φρουτώδεις νότες στο άρωμα, η φρεσκάδα και η αρμονία στη γεύση.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Οινοποιίας Μπουτάρη, δήλωσε για το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019: «Πρόκειται για ένα κρασί που σηματοδοτεί τη συνέχεια στην ενεργή πρωτοπορία 140 χρόνων της εταιρίας Μπουτάρη. Υπηρετώντας τις πατρογονικές μας αξίες για ανάδειξη του επώνυμου, ποιοτικού ελληνικού κρασιού και αξιοποιώντας τους καρπούς του ιστορικού μας αμπελώνα στη Μαντινεία, μαζί με τις γνώσεις μας για την ποικιλία Μοσχοφίλερο, δημιουργήσαμε έναν ιδιαίτερο οίνο, «μια Cuvée Spéciale ” που εκφράζει την οινική μας ταυτότητα στο σήμερα. Είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει και θα αγαπηθεί, όσο αγαπήθηκε και το κλασσικό Μοσχοφίλερο Μπουτάρη».