Food trend: Προϊόντα από χαρούπι

Food trend: Προϊόντα από χαρούπι “κερδίζουν” τα ράφια. 

Ανάρπαστες γίνονται οι υπερτροφές τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια και εγχώρια αγορά, με τους επαγγελματίες της μικρής λιανικής να τοποθετούν στα ράφια των καταστημάτων τους αντίστοιχα προϊόντα, για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση.

Εκτός από τις γνωστές υπερτροφές όπως το ιπποφαές, η κράνα, το γκότζι μπέρι, το ταχίνι και τα υπόλοιπα superfoods, που έχουν πλέον κερδίσει τη θέση τους στο καλάθι των νοικοκυριών, τάση στην αγορά αποτελούν και οι κωδικοί με χαρούπι, που λανσάρουν συστηματικά οι εγχώριες βιομηχανίες τροφίμων. Το χαρούπι, σύμφωνα με έρευνες, διαθέτει δεκαπλάσια ωφέλιμα σάκχαρα απ΄ όσα διαθέτει η φέτα και χρησιμοποιείται ευρέως από τις εταιρείες για την παρασκευή παξιμαδιών, φρυγανιών, μπισκότων, αφού η αυξημένη ζήτηση για πιο υγιεινές επιλογές έφερε την περαιτέρω ανάδειξη τέτοιων προϊόντων.

Food trend: Προϊόντα από χαρούπι "κερδίζουν" τα ράφιαΠρόσφατα μάλιστα, ακολουθώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, η εταιρεία “το Μάννα” Τσατσαρωνάκη επέκτεινε τη γκάμα των προϊόντων της με το λαδοκούλουρο με χαρούπι, ένα προϊόν που περιέχει αλεύρι χαρουπιού και χαρουπόμελο που παράγεται στην Κρήτη. Η χρήση αυτών των δυο υλικών, προσδίδει στο λαδοκούλουρο με χαρούπι μια αυξημένη διατροφική αξία. Παράλληλα, η βιομηχανία Elbisco επέκτεινε τη σειρά προϊόντων elite με καινοτόμες φρυγανιές, ζυμωμένες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων και χαρούπι, που είναι κατάλληλες για κάθε στιγμή της ημέρας ως snack.

Επίσης, στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα μικρής λιανικής είναι διαθέσιμα από τη Βιολάντα τα μπισκότα Vegano, τα οποία κυκλοφορούν και στον τύπο βρώμη με χαρούπι. Τέλος, καθώς το κίνημα του βιγκανισμού κερδίζει σταθερά έδαφος στη χώρα μας, το χαρουπάλευρο παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, καθώς χρησιμοποιείται σε αρκετές γλυκές, κυρίως χορτοφαγικές ή vegan, παρασκευές.