Οι ηλεκτρονικές αγορές εκτοξεύτηκαν εν μέσω πανδημίας και, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσουν το μέλλον ακόμα και στην προμήθεια τροφίμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί επαγγελματίες και της μικρής λιανικής να σκέφτονται τη δημιουργία e-shop, προκειμένου να αυξήσουν τους τζίρους τους κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την πανδημία.

Ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ με 100% επιδότηση και έως 5.000€ για τη δημιουργία e-shop αναμένεται να ενεργοποιηθεί σύντομα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης θα αφορά υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα βοηθηθούν ώστε να αναπτύξουν ηλεκτρονικά καταστήματα προωθώντας με αυτόν τον τρόπο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% της δαπάνης για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και αναμένεται να αφορά αποκλειστικά το λιανεμπόριο. Το ποσό που πρόκειται να επιδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή e-shop είναι 80.000.000€, καθώς τα e-shops αποτελούν πλέον μονόδρομο για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.