Αρκετοί είναι οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής που αναζητούν τρόπους να αυξήσουν τον τζίρο τους και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο σκληρό ανταγωνισμό που δημιούργησε η ανάπτυξη των σούπερ μάρκετ και η ραγδαία άνοδος των ηλεκτρονικών αγορών εν μέσω κορονοϊού. Μια από τις κατηγορίες που θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά και για το κανάλι της μικρής λιανικής είναι τα προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά.
Γαλακτοκομικά, δημητριακά, χυμοί, snacks και ζυμαρικά που είναι μελετημένα αποκλειστικά για βρέφη ή για το παιδικό καταναλωτικό κοινό θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδα των μίνι μάρκετ, καθώς αποτελούν προϊόντα που προτιμά σταθερά να τοποθετήσει στο καλάθι του ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων γονέων. Την τάση αυτή φαίνεται να έχουν λάβει σοβαρά υπόψη οι περισσότερες βιομηχανίες τροφίμων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, αφού τα τελευταία χρόνια τα ράφια και τα ψυγεία των καταστημάτων γέμισαν με κωδικούς που απευθύνονται σε παιδιά και ακολουθούν παράλληλα και τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις. Ολόκληρες σειρές βιολογικών χυμών, γιαούρτια, αλμυρές και γλυκές προτάσεις και δεκάδες νέα προϊόντα με πιο υγιεινές πρώτες ύλες κυκλοφορούν πλέον από τις εταιρείες, προκειμένου ο επαγγελματίας να είναι σε θέση να προσφέρει εξειδικευμένες επιλογές στους πελάτες του ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία των παιδιών τους. Οι νέοι γονείς άλλωστε στην πλειοψηφία τους επιλέγουν να τρέφονται πιο υγιεινά, με αποτέλεσμα να ψάχνουν σχολαστικά καινοτόμα προϊόντα και για τα παιδιά τους. Και επειδή ένα μεγάλο ποσοστό αυτών έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο για να επενδύουν στο συνεχές μαγείρεμα και την προετοιμασία σπιτικών snacks, καταφεύγουν σε έτοιμες λύσεις που θεωρούν κατάλληλες για τη διατροφή και τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών τους. Όσον αφορά τα καινοτόμα παιδικά προϊόντα που έχουν λανσάρει οι εγχώριες βιομηχανίες το τελευταίο διάστημα είναι εμφανής η στροφή σε συστατικά που θεωρούνται υγιεινά, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης για παράδειγμα, και η σταδιακή μείωση της ζάχαρης, η οποία είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την παιδική παχυσαρκία με τους διεθνείς οργανισμούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.