Όλο και σημαντικότερη θέση αποκτούν τα τελευταία χρόνια τα βιολογικά προϊόντα στο καλάθι των καταναλωτών, καθώς η εν λόγω κατηγορία ταυτίζεται με τις σύγχρονες τάσεις της ευεξίας και της υγιεινής διατροφής. Τα βιολογικά τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν και το τζίρο των μίνι μάρκετ, αφού, όπως όλα δείχνουν δεν αποτελούν μια εφήμερη μόδα αλλά το μέλλον της βιομηχανίας. Μάλιστα, οι εγχώριες βιομηχανίες δε σταματούν να παράγουν νέους κωδικούς, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που παρατηρείται στην αγορά.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα κα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή την καθιέρωση από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., της 23ης Σεπτεμβρίου ως Ημέρας Βιολογικής Παραγωγής, «τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι απλά μια πρόσκαιρη τάση, αλλά ο προορισμός». Ο κ. Λιβανός σημείωσε πως η Ε.Ε. «επενδύει στρατηγικά στα βιολογικά προϊόντα», υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα σαφές μήνυμα για το πού πρέπει να οδηγηθεί η οικονομία μας, όχι μόνο προς τους παραγωγούς, αλλά και προς τις κυβερνήσεις, αφού η βιολογική παραγωγή πρέπει να ενισχυθεί και με τα κατάλληλα εργαλεία». Μιλώντας για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Ελλάδας για τη στήριξη της βιολογικής παραγωγής, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισήμανε ότι ενισχύθηκε το «πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση βιολογικής παραγωγής στα 420 εκατ. ευρώ και το διευρύναμε εντάσσοντας σε αυτό δενδρώδεις καλλιέργειες, το βαμβάκι και τη μελισσοκομία και άλλα προϊόντα. Έτσι, δίνουμε τη δυνατότητα και σε νέους βιοκαλλιεργητές να αυξήσουν την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους και το εισόδημά τους. Δικαιούχοι του μέτρου είναι περισσότεροι από 85.000 βιοκαλλιεργητές». Κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ως στόχο τη δημιουργία στέρεων θεμελίων για τη βιοκαλλιέργεια στη χώρα μας, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δουλεύουμε για βιοκαλλιέργεια στη χώρα μας. Στηρίζουμε στην πράξη τους αγρότες που επιλέγουν τη βιολογική παραγωγή».