Ένα νέο παξιμάδι έχει λανσάρει τον τελευταίο καιρό στην αγορά, η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, δίνοντάς του μάλιστα το ιστορικό όνομα Παξαμάς.
Το 1ο αιώνα μ.Χ., ο Λόγιος Παξαμάς ή Πάξαμος από τη Βοιωτία πρότεινε να ψήνεται δύο φορές ο άρτος ώστε να αποβάλλει όλο το νερό και να επιτυγχάνεται η μακροχρόνια διατήρησή του. Με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν όλοι να το απολαμβάνουν.
Προς τιμή του «εφευρέτη» Παξάμου, λοιπόν, το νέο αρτοπαρασκεύασμα Καραμολέγκου ονομάστηκε Παξαμάς, με την εν λόγω σειρά προϊόντων, να περιλαμβάνει έξι διαφορετικά είδη:
- Παξαμάς Κρίθινος από την Κρήτη, Διπλοφουρνιστός, Με αλεύρι ολικής άλεσης, Χωρίς συντηρητικά (Πηγή πρωτεϊνών, Πηγή φυτικών ινών)
- Παξαμάς Κρίθινος από την Κρήτη, Διπλοφουρνιστός χωρίς πρόσθετο αλάτι
- Παξαμάς Λαδιού τύπου Κυθήρων
- Παξαμάς Κριθαροκουλούρα από την Κρήτη, αυθεντικός ντάκος με αλεύρι ολικής
- Παξαμάς Σταρένιος Πινακωτής από τη Μάνη, χειροποίητος, ιδανικός για όσπρια και σούπες
- Παξαμάς σίκαλης από την Κρήτη, διπλοφουρνιστός με αλεύρι ολικής