Οι συνεχείς ανατιμήσεις αποτελούν μόνιμο “πονοκέφαλο” πλέον για τα νοικοκυριά, τα οποία επιδίδονται σε ένα ατέρμονο… κυνήγι προσφορών, προκειμένου να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Αυτό που προκαλεί αρκετή σύγχυση είναι οι ραγδαίες αυξήσεις που παρατηρούνται σε ελληνικά προϊόντα, αφού έχουν καταντήσει απλησίαστα κυρίως τα τυριά που έχουν σταθερή θέση στο τραπέζι του μέσου καταναλωτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, αυτή την περίοδο η φέτα πωλείται περίπου 15 ευρώ το κιλό, το κασέρι 20 ευρώ και η γαλοπούλα στα 18 ευρώ. Παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν οι τιμές από 0,30 ευρώ έως 0,80 ευρώ σε ελληνικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι, η κρέμα γάλακτος και ο φυσικός χυμός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το ελληνικό γάλα αυξήθηκε κατά 26%, καθώς 1 λίτρο γάλα κοστίζει στην εγχώρια αγορά 1,87 ευρώ, τη στιγμή που στοιχίζει 1,35 ευρώ στην Ιταλία και 1,25 ευρώ στην Γαλλία.