Μπορεί η φετινή σχολική χρονιά να έφτασε στο τέλος της, όμως οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής αρχίζουν σταδιακά να προετοιμάζονται για το Σεπτέμβρη, τοποθετώντας στα ράφια τους σχολικά είδη. Ένα μίνι μάρκετ αξίζει να τοποθετήσει σχολικά στα ράφια του για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η αύξηση της επισκεψιμότητας. Οι γονείς και οι μαθητές θα επισκέπτονται πιο συχνά το μίνι μάρκετ, ειδικά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να αγοράσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη, τα οποία συνήθως έχουν καλό περιθώριο κέρδους.

Παράλληλα, οι πελάτες είναι πιθανό να αγοράσουν και άλλα προϊόντα κατά την επίσκεψή τους, βρίσκοντας όλα όσα χρειάζονται σε ένα μέρος και βελτιώνοντας την εμπειρία αγορών τους. Η ζήτηση για σχολικά είδη είναι υψηλή κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και κατά τη διάρκεια του έτους για αντικαταστάσεις και ανανεώσεις.

Για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών, το μίνι μάρκετ έχει στη διάθεσή του μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως τετράδια και σημειωματάρια, στυλό και μολύβια, γόμες και ξύστρες, χαρτικά, φακέλους, κασετίνες, τσάντες κ.α.