Παρά το γεγονός ότι οι τιμές σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων παρουσιάζουν κάποια σημάδια σταθεροποίησης το τελευταίο διάστημα, σημαντικές αυξήσεις εξακολουθούν να καταγράφονται σε διάφορα είδη που επιλέγουν σταθερά τα νοικοκυριά.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατη έρευνα κατέγραψε μεγάλες αυξήσεις σε κατηγορίες όπως τα ορεκτικά, τα αλίπαστα και άλλα σερβιριζόμενα είδη (+6,46%), τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά (+5,02%), τα μπισκότα, οι σοκολάτες, τα ζαχαρώδη (+4,25%), τα τρόφιμα παντοπωλείου (+3,51%) και τα οινοπνευματώδη ποτά (+2,77%).

Παρά τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να διατηρήσει σταθερές τις τιμές, τα περισσότερα από αυτά τα είδη επηρεάζονται από τις διεθνείς τιμές πρώτων υλών, τις τιμές της ζάχαρης και του κακάο και από άλλα κόστη παραγωγής.