Λουκέτα και πρόστιμα για παραβάσεις και στα μίνι μάρκετ

Η efood, θυγατρική της Delivery Hero, επεκτείνεται στο φυσικό δίκτυο αγορών με τη δημιουργία του νέου concept καταστημάτων μικρής λιανικής, efood local. Τα πρώτα δύο καταστήματα άνοιξαν στην Αττική (Γουδή και Χαλάνδρι) προσφέροντας πάνω από 2.000 προϊόντα και διευρυμένο ωράριο (8:00 – 2:00 καθημερινά). Η στρατηγική ανάπτυξης θα περιλαμβάνει τόσο ιδιόκτητα καταστήματα όσο και franchise, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου νέας γενιάς που συνδυάζει τις φυσικές και ηλεκτρονικές αγορές.

Η efood local εστιάζει στη γειτονιά και το φαγητό, ενσωματώνοντας γωνιές καφέ, ζεστά σνακ, κάβα, καπνικά και είδη mini market. Η ανάπτυξή της θα συμβαδίσει με το υπάρχον δίκτυο convenience stores Kiosky’s, το οποίο εξαγόρασε η efood το 2021. Οι δύο επιχειρήσεις θα λειτουργούν παράλληλα, χωρίς να ανταγωνίζονται, ενώ δεν αποκλείονται συνέργειες στο μέλλον.

Η efood, πέρα από την παραδοσιακή πλατφόρμα παραγγελιοληψίας, εξελίσσεται σε online σούπερ μάρκετ με δίκτυο χονδρικής και λιανικής. Το τμήμα R&D εστιάζει στο efood local, ενώ για το 2024 σχεδιάζονται περαιτέρω επεκτάσεις της υπηρεσίας delivery, ανάπτυξη των efood local και η συνδρομητική υπηρεσία efood pro.