«Ανανεώνονται» τα όσπρια και το ρύζι
Τα τελευταία χρόνια, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση των snacks από όσπρια στην αγορά. Αυτή η τάση οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη ζήτηση για υγιεινές και βιώσιμες διατροφικές επιλογές. Οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και φυτικών ινών, ενώ πολλοί προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση ζωικών προϊόντων, επιλέγοντας τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Τα όσπρια, όπως τα ρεβίθια, οι φακές και τα φασόλια, αποτελούν άριστη πηγή πρωτεΐνης, είναι χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ η καλλιέργειά τους έχει μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
 
Στην ελληνική αγορά, κυκλοφορούν αρκετά snacks από όσπρια, καθώς ο επαγγελματίας μπορεί να βρει κράκερς από ρεβίθια, chips από φακές ή φασόλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η νέα σειρά από snacks οσπρίων που λάνσαρε πρόσφατα η 3αλφα ή η σειρά μπισκότων Osprion ης Δερμίσης.
 

Αυτά τα προϊόντα είναι ιδανικά για τα ράφια ενός μίνι μάρκετ, καθώς ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών για θρεπτικά και υγιεινά snacks. Επιπλέον, η αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές φυτικής προέλευσης τα καθιστά ελκυστικά σε διάφορες διατροφικές ομάδες, όπως οι χορτοφάγοι και οι vegan. Παράλληλα, τα προϊόντα από όσπρια αποτελούν ιδανική λύση για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, προσφέροντας γευστικές και υγιεινές επιλογές.