Στο ποσό των 1,97 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν το 2023 οι πωλήσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος στα ίδια επίπεδα με το 2022. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 6,5 εκατ. ευρώ έναντι 20 εκατ. ευρώ το 2022, μείωση η οποία οφείλεται κατεξοχήν σε λογιστικές και λοιπές έκτακτες μη λειτουργικές δαπάνες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (χωρίς απομειώσεις και έκτακτες ζημίες) ανήλθαν σε 29 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν σε 132 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα σταθεροποίηση της απόδοσης, καθώς το ποσοστό λειτουργικής κερδοφορίας παρέμεινε αμετάβλητο. Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά κέρδη προσαρμόζονται για τα κόστη απομείωσης παγίων περιουσιακών στοιχείων (18 εκατ. ευρώ που οφείλονται στο πλάνο εξορθολογισμού του δικτύου και μετατροπής 50 εταιρικών καταστημάτων σε Franchise) και σε λοιπές έκτακτες μη λειτουργικές δαπάνες. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές που ανήλθαν σε 120 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 77 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2022.

Μέσα στην τρέχουσα χρονιά, η ΑΒ σχεδιάζει την προσθήκη 48 νέων καταστημάτων franchise. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο franchise πανελλαδικά, με 292 καταστήματα.