Η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα, 15 Οκτωβρίου, αναμένεται να φτάσει στο χαμηλότερο σημείο της από το 2022, σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις της αγοράς. Στην Αττική, η μέση τιμή αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,15 και 1,17 ευρώ το λίτρο, με αυξήσεις στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά λόγω των εξόδων μεταφοράς.

Την ίδια εποχή πέρυσι, η μέση πανελλαδική τιμή ήταν 1,425 ευρώ ανά λίτρο (με την Αττική να φτάνει στα 1,4 ευρώ), ενώ το 2022 οι τιμές κυμαίνονταν αντίστοιχα στα 1,409 ευρώ για όλη τη χώρα και στα 1,379 ευρώ για την Αττική.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι τον Απρίλιο, όταν ολοκληρώθηκε η περίοδος θέρμανσης, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν αποθήκευσαν πετρέλαιο για τον ερχόμενο χειμώνα. Παρόλο που ο καιρός δεν απαιτεί ακόμη την αγορά πετρελαίου, ορισμένοι που φοβούνται αύξηση των διεθνών τιμών ενδέχεται να βιαστούν να κάνουν παραγγελίες.

Η Shell ανακοίνωσε προσφορά για το διάστημα 15/10 έως 31/11, όπου οι καταναλωτές που θα προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης αξίας άνω των 500 ευρώ χρησιμοποιώντας κάρτες yellow της Τράπεζας Πειραιώς, θα επωφεληθούν από επιστροφή 6% με πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα και 3% με χρεωστική, καθώς και επιπλέον επιβραβεύσεις με δωροεπιταγές για καύσιμα κίνησης της Shell. Παράλληλα, όσοι επιλέξουν συναλλαγές μέσω των προγραμμάτων go4more της Εθνικής Τράπεζας ή της Πειραιώς, θα κερδίσουν 2% με πιστωτική και 1% με χρεωστική κάρτα, ενώ οι χρήστες της Energy Mastercard της Alpha Bank θα αποκομίσουν όφελος 3%.

Η AVIN, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, προσφέρει επιβράβευση μέσω πόντων Go For More, με επιστροφή 6% για αγορές με πιστωτική κάρτα και 3% με χρεωστική.