Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια κατέχει ηγετική θέση διεθνώς, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, συμβάλλοντας σημαντικά στην οικονομία και απασχολώντας 12.000 εργαζόμενους. Πέρσι, αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με παραγωγή 131.300 τόνων ψαριών, κυρίως τσιπούρας και λαβρακιού, συνολικής αξίας 752,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σημειώθηκε πτώση 4,2% σε όγκο και αξία σε σχέση με το 2022. Η τσιπούρα και το λαβράκι αντιπροσωπεύουν το 92% της παραγωγής, με την τσιπούρα να σημειώνει πτώση 9% στον όγκο παραγωγής και το λαβράκι να αυξάνεται κατά 2,5%. Οι εξαγωγές παρέμειναν ισχυρές, με το 83% της παραγωγής να εξάγεται σε 36 χώρες. Ωστόσο, οι εξαγωγές τσιπούρας και λαβρακιού μειώθηκαν κατά 3,7% σε όγκο και 4,6% σε αξία.
Η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία απορρόφησαν το 61% της ελληνικής παραγωγής. Οι μέσες τιμές πώλησης παρουσίασαν μικρές μεταβολές, με την τσιπούρα να σημειώνει οριακή άνοδο και το λαβράκι να υποχωρεί κατά 2,6%. Οι εισαγωγές τουρκικών ψαριών μέσω Ελλάδας μειώθηκαν κατά 2%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής κατευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2024 αναμένεται περαιτέρω πτώση 5% στην παραγωγή λόγω μειωμένης παραγωγής γόνου τσιπούρας.