Η άνοδος των συναλλαγών μέσω IRIS είναι εντυπωσιακή, με σημαντική αύξηση τόσο σε αριθμό συναλλαγών όσο και σε αξία. Συνολικά τα προϊόντα της υπηρεσίας IRIS Payments powered by DIAS, από την αρχή του έτους έφθασαν τα 34 εκατ. συναλλαγές, με περίπου 3,68 δισ.ευρώ σε αξία, παρουσιάζοντας αύξηση 150% και 116% αντίστοιχα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2023. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 τόσο ο αριθμός των συναλλαγών όσο και η αξία των συναλλαγών είναι x17 (17 φορές περισσότερες), παρουσιάζοντας σύνθετο ρυθμός ετήσιας ανάπτυξης CAGR +157% και 159% αντίστοιχα.

Η εφαρμογή IRIS θα καταστεί υποχρεωτική για όλη την αγορά από την άνοιξη, συγκεκριμένα από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Προς το παρόν, η χρήση της είναι υποχρεωτική μόνο για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι πρέπει να δέχονται πληρωμές μέσω αυτής της πλατφόρμας. Η διαδικασία αυτή παρέχει στους συναλλασσόμενους τη δυνατότητα να πραγματοποιούν πληρωμές έως 500 ευρώ χωρίς να επιβαρύνονται με προμήθειες.