Επαρκή  τα αγαθά στα σούπερ μάρκετ

Το υπουργείο Ανάπτυξης δημοσίευσε μια λίστα με 123 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης που έχουν ενταχθεί στην πρωτοβουλία για μείωση τιμών από 6% έως 15%. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών θα συνεχιστεί αδιάκοπα. Τόνισε τους τρεις βασικούς πυλώνες της πολιτικής του υπουργείου: οι επιχειρηματίες να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη με τη μείωση τιμών, το κράτος να συνεχίσει τους ελέγχους παρά τις δυσκολίες, και οι πολίτες να εκμεταλλευτούν τη δύναμή τους επιλέγοντας αγορές που τους συμφέρουν.

Ο συνδυασμός αυτών των δράσεων, σύμφωνα με τον υπουργό, θα οδηγήσει σε περισσότερα θετικά αποτελέσματα. Τόνισε επίσης την ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγή και να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στις νέες γενιές.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει θετική ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις και αναμένεται ο αριθμός των προϊόντων που εντάσσονται στην πρωτοβουλία να αυξηθεί. Η Ελληνική Ένωση Σούπερ Μάρκετ εκτιμά ότι οι κωδικοί θα ξεπεράσουν τους 600 σύντομα.