Η ΑΒ Βασιλόπουλος τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να προσφέρει παραδοσιακά προϊόντα, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτά που παράγει ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ανωγείων, «Τα Ανώγεια».

Με εμπειρία 50 ετών στην επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, ο Αγροτικός Γαλακτοκομικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ανωγείων διαθέτει αποκλειστικά τη Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ και το Ανθότυρο Ξηρό «Τα Ανώγεια» στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος σε μια συνεργασία που ξεκίνησε τον Μάιο του 2024. Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού παράγονται από ζώα ελευθέρας βοσκής που εκτρέφονται σε έκταση 110.000 στρεμμάτων. Τα ζώα τρέφονται με αγριόχορτα σε μια περιοχή που αναπτύσσεται πλούσια χλωρίδα, με πάνω από 70 σπάνια βότανα, σε συνθήκες ιδανικές για τη διασφάλιση της παραγωγής τυριών ανώτερης ποιότητας, με πλούσια και μοναδική γεύση.

Η συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της ΑΒ Βασιλόπουλος για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής της Κρήτης.