Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει, και τα μίνι μάρκετ έχουν ήδη μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας για να καλύψουν τη ζήτηση των καταναλωτών. Τα ράφια τους γεμίζουν με τα απαραίτητα προϊόντα για τη νηστεία, καθώς οι πελάτες σπεύδουν να προμηθευτούν όλα όσα χρειάζονται για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των ημερών βρίσκονται τα θαλασσινά σε κονσέρβα, όπως καλαμάρια, χταπόδι και μύδια, αλλά και οι ελιές, τα τουρσιά και οι σαλάτες, όπως ο ταραμάς και η μελιτζανοσαλάτα. Επίσης, μεγάλη ζήτηση καταγράφεται σε προϊόντα όπως το χαλβάς, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του γλυκού φινάλε του τραπεζιού.

Φυσικά, η λαγάνα δεν θα μπορούσε να λείπει από το γιορτινό τραπέζι, αφού αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό έδεσμα της ημέρας. Οι φούρνοι έχουν ήδη ξεκινήσει το ψήσιμο, ενώ αρκετά μίνι μάρκετ προμηθεύονται φρέσκες λαγάνες για να καλύψουν τη ζήτηση. Φέτος, η τιμή της αναμένεται στα 3,50 € το κιλό, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά, γεγονός που αποδίδεται στο αυξημένο κόστος των πρώτων υλών.

Παρά τις αυξήσεις στις τιμές, οι καταναλωτές συνεχίζουν να προετοιμάζονται για το παραδοσιακό τραπέζι, επιλέγοντας προϊόντα που ταιριάζουν στη νηστεία. Τα μίνι μάρκετ, από την πλευρά τους, προσαρμόζονται στη ζήτηση και φροντίζουν να έχουν επάρκεια σε όλα τα βασικά προϊόντα, ώστε οι πελάτες τους να βρουν ό,τι χρειάζονται για ένα πλήρες και γευστικό σαρακοστιανό γεύμα.