Κάθε χρόνο, τα σοκολατένια αυγά και τα τσουρέκια κατέχουν σταθερή θέση στα ράφια των μινι μάρκετ, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλινού τραπεζιού και των δώρων που ανταλλάσσουν οι νονές και οι νονοί με τα βαφτιστήρια τους. Ωστόσο, φέτος, οι τιμές τους αναμένονται αισθητά ανεβασμένες, λόγω της αυξημένης τιμής της σοκολάτας και του βουτύρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, οι τιμές των σοκολατένιων αυγών είναι αυξημένες τουλάχιστον 2,5 φορές σε σχέση με πέρυσι. Ο λόγος για αυτήν την αύξηση είναι η μεγάλη άνοδος στην τιμή της σοκολάτας, η οποία έχει επηρεάσει το κόστος παραγωγής αυτών των προϊόντων. Πέρυσι, οι τιμές ήταν κατά 30% πιο χαμηλές, ενώ φέτος, οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για το ίδιο προϊόν. Η αυξημένη τιμή της σοκολάτας οφείλεται κυρίως στις διαταραχές στην αγορά πρώτων υλών και στην αύξηση του κόστους μεταφοράς, γεγονός που έχει επηρεάσει όλες τις εταιρείες παραγωγής σοκολάτας. Από την άλλη πλευρά, τα τσουρέκια, που παραδοσιακά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πασχαλινά εδέσματα, παραμένουν σταθερά ακριβά, κυρίως λόγω της ανόδου της τιμής του βουτύρου. Η αύξηση του κόστους του βουτύρου, που είναι βασικό συστατικό για την παρασκευή των τσουρεκιών, έχει οδηγήσει σε αυξήσεις τιμών, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να δουν μεγάλες ανατιμήσεις και σε αυτά τα προϊόντα. Το μόνο πασχαλινό προϊόν που παραμένει σταθερό σε τιμές είναι το αρνί, το οποίο κυμαίνεται περίπου στα επίπεδα του προηγούμενου έτους.