Αυξημένα κέρδη για τις επιχειρήσεις τροφίμων.
Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της New Times, ο τομέας τροφίμων εμφανίζει θετική πορεία, σημειώνοντας αυξημένα κέρδη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αφού οι 991 μεγάλες βιομηχανικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων, διαχειρίστηκαν συνολικό τζίρο 13 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με βάση τα στοιχεία, οι παραγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων αύξησαν τα κέρδη τους κατά 7,8% , ενώ οι εισαγωγικές και εμπορικές κατά 29,6%.
Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των πλέον κερδοφόρων εταιρειών του κλάδου βρέθηκαν οι εξής εταιρείες: Chipita, Agroinvest, Ιχθυοτροφεία Σελόντα, Intercomm Foods, Σόγια Ελλάς, Όπτιμα ΑΕ, Παπαδόπουλος Ε.Ι. ΑΕ, Πέττας Παύλος, Αραμπατζής Μιχ., Κρι-Κρί Βιομηχανία Γάλακτος, κοτόπουλα Νιτσιάκος, Biomar Hellenic, Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Newrest Υπηρεσίες Αεροσκαφών, ζυμαρικά Γιούριμακ, Αφοί Μπαλακανάκη, Tasty Foods, Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Barilla Hellas (Misko) και Παλίρροια Σουλιώτης, Μέλισσα Κίκιζας και Καφέα.
Όσον αφορά τις εταιρείες που εμφάνισαν τα υψηλότερα ποσοστά στην αύξηση κερδοφορίας, η έρευνα καταγράφει τις εξής: Κολιός, Tasty Foods, Μπιτσάκος Υδατοκαλλιέργειες, Φάρμα Κουκάκη, Χαλβαδοποιία Παπαγιάννη, Καραγεωργίου-3 Άλφα, Ίον ΑΕ, Βiomar και Μύλοι Παπαφίλη.
Αντιθέτως, ζημιές παρουσίασαν εταιρείες όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζαχαρης, η Δέλτα, η Φάγε, τα αλλαντικά Νίκας, η Creta Farm, η Κιουτσουκώστα-Αφοί Κρέκα, η Elbisco, τα παγωτά Δωδώνη και η Βίγλα.
Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ