Με την ανησυχία σχετικά με τις παραλλαγές του Covid-19 να μην έχει εξαλειφθεί εντελώς, η υγιεινή εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, επηρεάζοντας τα τρόφιμα και τα ποτά που επιλέγονται για τα παιδιά. Είτε πρόκειται για φρέσκα προϊόντα, συσκευασμένα προϊόντα, λειτουργικά ποτά ή απολαυστικές λιχουδιές, τα brands και οι επαγγελματίες της μικρής λιανικής καλούνται να “συμπιέσουν'” περισσότερα θρεπτικά συστατικά μέσα σε γευστικά snacks.
Τη στιγμή που όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν τις βλαβερές επιπτώσεις της ζάχαρης στα παιδιά, οι γονείς επανεξετάζουν τα προϊόντα που αγοράζουν για κατανάλωση στο σχολείο. Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές παγκοσμίως φαίνεται να μεταβαίνουν από επιλογές, όπως η σοκολάτα, σε εναλλακτικές λύσεις υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον διατίθεται στη μικρή λιανική μια μεγάλη γκάμα εναλλακτικών snacks, όπως είναι τα chips φρούτων, ή άλλες προτάσεις που συνδέονται με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.