Με την Καθαρά Δευτέρα προ των πυλών, το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να στρέφεται στην αγορά, στα προϊόντα για το τραπέζι της σαρακοστής.
Οι τιμές φαίνεται ότι είναι μάλιστα για μία ακόμη φορά αυξημένες, με τους εμπόρους στη Θεσσαλονίκη να καταγράφουν τη μειωμένη κίνηση στην αγορά, σε σχέση με την περσινή περίοδο της Σαρακοστής.
Όσον αφορά τις τιμές στην ιχθυαγορά της συμπρωτεύουσας, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα θράψαλα κοστίζουν 7-10 ευρώ το κιλό, οι γαρίδες 8-10 ευρώ το κιλό, τα μύδια στα 5 ευρώ, ενώ πιο «τσιμπημένα» είναι τα καλαμαράκια στα 18 ευρώ το κιλό και στο χταπόδι, που η τιμή του ανέρχεται στα 15 ευρώ.
Επίσης, παρατηρείται μια διαφοροποίηση στην τιμή της ελιάς, η οποία φτάνει τα 6-7 ευρώ το κιλό. Συνολικά, όπως εξηγούν οι έμποροι, το σαρακιστιανό τραπέζι φέτος κοστίζει περίπου 60-80 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.