Πρόσφατη έρευνα της Pricefox αποκαλύπτει αύξηση στο κόστος του τραπεζιού της Καθαράς Δευτέρας σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εξετάζοντας επιλογές για 4 άτομα που κυμαίνονται ανάμεσα στην αγορά έτοιμων γευμάτων, το μαγείρεμα στο σπίτι και την έξοδο σε εστιατόριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η οικονομικότερη επιλογή για τους Έλληνες καταναλωτές είναι η αγορά έτοιμων σαρακοστιανών γευμάτων από τα καταστήματα πώλησης τροφίμων, με το συνολικό κόστος να διαμορφώνεται μεταξύ 69-72 ευρώ, δηλαδή 17-18 ευρώ ανά άτομο. Αντίστοιχα, το μαγείρεμα στο σπίτι με πρώτες ύλες από το σούπερ μάρκετ κοστίζει από 76 έως 94 ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε 19-23 ευρώ ανά άτομο, καθιστώντας το οριακά ακριβότερο αλλά με την προοπτική μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού.
Η έξοδος σε εστιατόριο παραμένει η ακριβότερη επιλογή, με κόστος που κυμαίνεται από 154 έως 174 ευρώ συνολικά, δηλαδή 38-43 ευρώ ανά άτομο. Παρότι η έξοδος προσφέρει την εμπειρία ενός πλήρους γεύματος χωρίς τον κόπο του μαγειρέματος, η διαφορά κόστους είναι αισθητή, ειδικά σε σύγκριση με τις άλλες δύο επιλογές.