Τα τελευταία χρόνια οι συσκευασίες των προϊόντων έχουν μπει στο “μικροσκόπιο”, αφού οι καταναλωτές έχουν υιοθετήσει πιο οικολογικές συνήθειες και συχνά επιλέγουν κωδικούς που επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, τα ράφια των μίνι μάρκετ έχουν γεμίσει με ανακυκλώσιμες συσκευασίες, αφού οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται την κατηγορία των τροφίμων περιορίζουν τη χρήση πλαστικού εφαρμόζοντας σχετικές καινοτομίες. Παράλληλα, η έρευνα προχωρά, προκειμένου να μειωθούν τα πλαστικά απόβλητα. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Rutgers και το Πανεπιστήμιο του Harvard ανέπτυξε ένα σπρέι-περιτύλιγμα. Πρόκειται για μια φυτική επίστρωση, η οποία θα μπορεί να “τυλίγει” τα τρόφιμα αντικαθιστώντας το παραδοσιακό πλαστικό. Η επίστρωση πρακτικά θα “ψεκάζει” ίνες με βάση το βιοπολυμερές και τον πολυσακχαρίτη, θωρακίζοντας το εκάστοτε τρόφιμο. Η νέα μέθοδος προσφέρει ισχυρή προστασία στα τρόφιμα και είναι μια οικολογική λύση, που παραμένει άγνωστο όμως πότε θα αρχίσει να χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία.