“Ανάρπαστος” ο γύρος από τυρί για vegan. 

Ένα νέο προϊόν, για όσους αποφεύγουν την κατανάλωση κρέατος στη διατροφή τους, φαίνεται να έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού στο εξωτερικό.

Πρόκειται για το ντονέρ χορτοφάγων, που κυκλοφόρησε το Μάιο από την εταιρεία Natürli στην Ζυρίχη και δεν έχει σχέση με άλλα παρόμοια σκευάσματα που κυκλοφορούν, όπως ο κιμάς από σόγια. Το ντονέρ αποτελείται από τρία είδη τυριών: τσένταρ, χαλούμι και ελβετικό τυρί και ονομάζεται Cheebab. Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής, το νέο προϊόν δε στοχεύει να αντικαταστήσει το παραδοσιακό ντονέρ, αλλά να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή στην συγκεκριμένη αγορά.

Το Cheebab δίνει τη δυνατότητα σε όσους υιοθετούν χορτοφαγικές διατροφικές συνήθειες να ενσωματώσουν και το γύρο στην καθημερινότητά τους, με την προϋπόθεσει ότι αρέσκονται στην κατανάλωση του τυριού.