Ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 1,9% τον Ιανουάριο του 2025 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2024, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η άνοδος αυτή οφείλεται στην αύξηση του τζίρου στη συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων.

Άνοδος πωλήσεων σημειώθηκε στους εξής κλάδους:

  • Έπιπλα, ηλεκτρικά είδη και οικιακός εξοπλισμός (+9,5%)

  • Φαρμακευτικά προϊόντα και καλλυντικά (+7,8%)

  • Τρόφιμα, ποτά και καπνικά είδη (+6,1%)

  • Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (+4%)

  • Βιβλία, χαρτικά και λοιπά είδη (+3,2%)

  • Ένδυση και υπόδηση (+2,9%)

Μείωση των πωλήσεων καταγράφηκε σε:

  • Πολυκαταστήματα (-7,3%)

  • Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (-6,9%)

Ο γενικός δείκτης όγκου, που αντιπροσωπεύει τον κύκλο εργασιών σε σταθερές τιμές, αυξήθηκε 1,9% σε ετήσια βάση, όμως σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2024 μειώθηκε κατά 16,8%. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης παρουσίασε μικρότερη αύξηση, 0,6%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές) σημείωσε ετήσια αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο του 2025, αλλά μειώθηκε κατά 18,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2024. Ο εποχικά διορθωμένος δείκτης σημείωσε άνοδο 1,2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.