Οι εναλλακτικές γλυκαντικές πηγές, όπως είναι η στέβια, φαίνεται ότι κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να τις επιλέγει ένα μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, αποφεύγοντας τη ζάχαρη.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις της στέβια, μάλιστα, προβλέπεται σχεδόν να διπλασιαστούν σε 736 εκατ. ευρώ έως το 2024, σύμφωνα με μελέτη της συμβουλευτικής εταιρείας Research and Markets, μετατρέποντάς τη σε βιομηχανία με τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.
Παράλληλα, σταθερή είναι η ανάπτυξη και στους vegan κωδικούς στα γλυκά snacks. Είναι γνωστό πως το κοινό δύσκολα «αντιστέκεται» στη σοκολάτα. Αυτή την «αδυναμία» προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι μεγάλες εταιρείες τροφίμων, οι οποίες διεκδικούν μερίδια στην εξελισσόμενη αγορά της «vegan chocolate», συνδυάζοντας αρκετές φορές την απουσία ζωϊκών συστατικών με την απουσία της ζάχαρης.