Εναλλακτικός κουραμπιές χαρουπιού από το 6ο Λύκειο Καβάλας.
Έναν εναλλακτικό κουραμπιέ από αλεύρι χαρουπιού, ζάχαρη καρύδας, ελαιόλαδο και καβουρντισμένα αμύγδαλα παρουσίασε το 6ο Λύκειο Καβάλας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece.
Το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι η δημιουργία ενός σνακ με ιδιαίτερη υφή, που του δίνει το αλεύρι χαρουπιού και το σκουρόχρωμα χρώμα που θυμίζει σοκολάτα. Οι πρώτες δοκιμές του προϊόντος από τα παιδιά του σχολείου δείχνουν ότι το υγιεινό αυτό σνακ, η παραλλαγή κουραμπιέ, θα μπορούσε να κερδίσει τις προτιμήσεις όσων αγαπούν τα γλυκά αλλά θέλουν να τρέφονται και υγιεινά. Το νέο αυτό προϊόν διαθέτει όσα κι ένα εμπορικό προϊόν που πωλείται στην αγορά και χρειάζεται ολοκληρωμένο σχεδιασμό προώθησης: Έχει συσκευασία με όλα τα στοιχεία των συστατικών του, η εταιρεία που το παράγει διαθέτει λογότυπο και διαφήμιση για την προώθηση ενός νέου και καινοτόμου προϊόντος. Προερχόμενοι από την Καβάλα, που φημίζεται για το παραδοσιακό γλύκισμα, οι νέοι θέλησαν να ξεκινήσουν το εγχείρημά τους από αυτό και στη συνέχεια να επεκτείνουν την εταιρεία τους και σε άλλους τομείς υγιεινών σνακ.