Μύλοι Λούλη: Με νέα προϊόντα στην Artoza

Το ράλι των τιμών συνεχίζεται, με το ψωμί να αποτελεί το νέο «θύμα» των ανατιμήσεων, εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους παραγωγής. Οι αρτοποιοί δηλώνουν αδυναμία να συγκρατήσουν τις τιμές, καθώς η ενεργειακή κρίση, η αύξηση στις τιμές των αλεύρων και η γενικότερη άνοδος του κόστους των πρώτων υλών δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες στον κλάδο.

Ήδη, η μέση τιμή της φρατζόλας έχει φτάσει στα 1,20 ευρώ, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ert news, δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμα και τα 1,40 ευρώ το επόμενο διάστημα. Σε ορισμένα αρτοποιεία, οι αυξήσεις έχουν ήδη εφαρμοστεί, με τους καταναλωτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με επιβαρυμένο κόστος για βασικά είδη διατροφής.

Οι λόγοι των νέων ανατιμήσεων είναι πολλοί. Το μαλακό αλεύρι, που αποτελεί βασική πρώτη ύλη, από τα 48-49 λεπτά το κιλό αναμένεται να φτάσει τα 52-54 λεπτά. Ταυτόχρονα, η τιμή της κιλοβατώρας έχει υπερδιπλασιαστεί, αγγίζοντας τα 19 λεπτά, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία των φούρνων.

Οι ανατιμήσεις, ωστόσο, πλήττουν ήδη την κατανάλωση. Η ημερήσια πρόσληψη ψωμιού έχει μειωθεί στα 100 γραμμάρια ανά άτομο, όταν πριν από μία δεκαετία ήταν διπλάσια. Με τα νοικοκυριά να δέχονται συνεχή οικονομική πίεση, η νέα αύξηση της τιμής αναμένεται να μειώσει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχία στην αγορά.