Το 2ο χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα στην ΕΕ-27 είχε τον Απρίλιο η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μετά τη μεγάλη μείωση κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τον Μάρτιο, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στην 6η θέση. Στο γενικό πληθωρισμό η Ελλάδα παραμένει 5η στην ΕΕ-27. Συγκεκριμένα ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ανά χώρα είναι ο εξής, όπως επισημαίνει και σε σχετική ανάρτηση ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης:

  • Κύπρος 6,2% από 6,1%
  • Ελλάδα 11,2% από 14,1%
  • Μάλτα 11,7% από 13,3%
  • Ιταλία 12,2% από 13,3%
  • Λουξεμβούργο 12,7% από 13,5%
  • Ισπανία 12,8% από 16,5%
  • Ιρλανδία 13% από 13,3%
  • Δανία 13% από 16,1%
  • Αυστρία 13,1% από 14,6%
  • Φινλανδία 14,9% από 17,7%
  • Ευρωζώνη 15,1% από 17,9%
  • Πορτογαλία 15,5% από 20%
  • Γαλλία 15,9% από 17,2%
  • Ολλανδία 16% από 18,4%
  • Σλοβενία 16% από 19,8%
  • Κροατία 16,1% από 18,3%
  • ΕΕ 16,6% από 19,6%
  • Βουλγαρία 17,1% από 22,2%
  • Βέλγιο 17,5% από 20,7%
  • Γερμανία 18% από 22,9%
  • Τσεχία 18% από 24,6%
  • Σουηδία 18,3% από 21%
  • Ρουμανία 20,1% από 22,2%
  • Λετονία 20,1% από 24,3%
  • Πολωνία 20,6% από 25,1%
  • Λιθουανία 21,1% από 27,5%
  • Εσθονία 23,8% από 25,5%
  • Σλοβακία 26,1% από 29,1%
  • Ουγγαρία 38,5% από 45,1%

Ο υπουργός τόνισε ότι “η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται”.