φεστιβαλ μελιουΜικροί παραγωγοί

φεστιβαλ μελιουΜέλι από το Θέρισο Χανίων Κρήτης

Παραγωγός Δημήτρης Παπαδάκης

Για τον κ. Παπαδάκη, που συμμετέχει στην οικογενειακή επιχείρηση με την επωνυμία «Κοπέλια», το φεστιβάλ μελιού είναι μια μεγάλη γιορτή. Όπως ο ίδιος δήλωσε, «ο απώτερος σκοπός της παρουσίας όλων στην έκθεση, είναι το κέρδος και η παρουσίαση των προϊόντων». Τόνισε, μάλιστα, πως μια τέτοια συμμετοχή αποτελεί έπαινο. Δήλωσε ικανοποιημένος από την έλευση του κόσμου δεδομένου των οικονομικών δυσκολιών που επικρατούν.

φεστιβαλ μελιουΜέλι από τη Βόρεια Άνδρο

Παραγωγός Λευτέρης Βαρούτης

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ανδριώτικης μελισσοκομίας, ήταν η οικογενειακή επιχείρηση Τριδήμα, με το σήμα «3 Μέλισσες». Συμμετείχαν στην έκθεση για να παρουσιάσουν το ανδριώτικο μέλι και όχι για να πουλήσουν, όπως δήλωσαν. Μας έδειξαν τα διάφορα είδη μελιού τους από θυμάρι, ρείκι, σφένδαμο και ανθόμελο, που το παράγουν κυρίως την άνοιξη. Στην ποικιλία των προϊόντων τους περιλαμβάνονται και άλλα μελισσοκομικά προϊόντα όπως, βάμμα πρόπολης ψεκαζόμενο και σε σταγονίδια, γύρη νωπή, κηρήθρα, κηραλοιφές και βασιλικός πολτός.

φεστιβαλ μελιουΜέλι από Ερυθρές Αττικής

Παραγωγός Καλομοίρα Μαριέτη

Παρουσίασε τις διάφορες ποικιλίες μελιού που παράγει, όπως το θυμαρίσιο, το ελατοθύμαρο, το μέλι δάσους, κουμαριάς, ανθέων και κωνοφόρων. Η μελισσοκομία «Τζεμπελίκος» παράγει και βασιλικό πολτό, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από το Πανεπιστήμιο Θε–σσαλονίκης. Δήλωσε πως το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς, αγοράζει προϊόντα και ταυτόχρονα δοκιμάζει πολλές γεύσεις.

φεστιβαλ μελιουΜέλι από τη Μεσσηνία

Παραγωγός Κωνσταντίνος Δέδες

Παράγει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες μελιού από θυμάρι, έλατο, ρείκι κούμαρο, κάστανο, πεύκο, πορτοκάλι, ευκάλυπτο και φασκόμηλο. Δήλωσε πως ήρθε στην έκθεση για να γνωστοποιήσει στον κόσμο τις διάφορες ποικιλίες και ποιότητες μελιού και να του δώσει τη δυνατότητα να δοκιμάσει διαφορετικά είδη από αυτά που ήδη γνωρίζει.

 

φεστιβαλ μελιουΜέλι από Πτελέα Φθιώτιδας

Παραγωγός Στέφανος Στεφανής

Η οικογενειακή επιχείρηση «Άγρια Μέλισσα» έχει 35 χρόνια εμπειρίας στη μελισσοκομία και παράγει εννέα ποικιλίες μελιού. Μάλιστα, κατασκευάζει φυσικά κεριά με αποκλειστικά δικά της καλούπια, τα οποία προμηθεύει στην αγορά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

φεστιβαλ μελιουΜέλι από το Καρπενήσι

Παραγωγοί Ροδάνθη Μάρκη και Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Παράγουν μέλι με τον πιο αγνό τρόπο, όπως δήλωσαν. Μέλι ελάτης, βελανιδιάς, πεύκου και γύρη. Φτιάχνουν επίσης, κηραλοιφές με βαλσαμόλαδο και με αιθέρια έλαια από γιασεμί και ευκάλύπτο. Τα προϊόντα από γιασεμί έχουν καλλυντικές ιδιότητες, ενώ λόγω του ευκαλύπτου είναι κατάλληλα για το κρυολόγημα. Δήλωσαν πως συμμετέχουν πρώτη φορά στην έκθεση και έχουν παρατηρήσει πως ο κόσμος πρώτα κάνει έρευνα αγοράς και μετά καταλήγει στην επιλογή των προϊόντων που θα αγοράσει.

φεστιβαλ μελιουΜέλι και χαλβάς από τα Φάρσαλα

Παραγωγός Δημήτρης Αλεξόπουλος

Ο κ. Αλεξόπουλος φτιάχνει παραδοσιακό χαλβά βουτύρου, ενώ ο ίδιος έχει εμπνευστεί και δύο συνταγές-πατέντες, όπως χαρακτηριστικά μας είπε: «Χαλβά με φύλλο κρούστας και μέλι και χαλβά με σοκολάτα». Δήλωσε ευχαριστημένος από την έκθεση, στην οποία έρχεται κάθε χρόνο και την χαρακτήρισε ως την καλύτερη στην Ελλάδα.

φεστιβαλ μελιουΜέλι Ανατολικής Αττικής

Παραγωγός Πλάτων Σχοινάς – «Μελιάδες»

Παράγει ξεχωριστές ποικιλίες μελιού όπως ελάτης, ρείκι, από κούμαρο και ανθόμελο. Ο σκοπός παρουσίας του στην έκθεση, είναι οι νέες συνεργασίες και η παρουσίαση στους καταναλωτές των προϊόντων που παράγει ο κόσμος τη μέλισσας. Δήλωσε ευχαριστημένος από την έλευση του κόσμου και τόνισε πως κάθε χρόνο είναι καλύτερα.

φεστιβαλ μελιουΜέλι Ορεινής Αρκαδίας

Παραγωγός Βασίλης Μουρούτσος

Παράγει ιδιαίτερες ποικιλίες μελιού. Το μέλι βελανιδιάς που προσφέρει σίδηρο, φώσφορο και κάνει καλό στις αρθρώσεις και το μέλι ρείκι που λειτουργεί ως φάρμακο, καθώς διακρίνεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ιδιαίτερα για τους διαβητικούς. Ο κ. Μουρούτσος προτείνει στους καταναλωτές τα ορεινά προϊόντα διότι δεν έχουν φυτοφάρμακα.