Φθηνά τουρκικά ψάρια «απειλούν» τα ελληνικά.
Oι υπερβολικές ποσότητες φθηνών τουρκικών ψαριών φαίνεται να αποτελούν πρόβλημα για τα ψάρια της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, κυρίως τα ελληνικά, αφού επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Globefish, το παράρτημα του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων του ΟΗΕ, που ασχολείται με την αλιεία.
Αναλυτικότερα, τον Οκτώβριο το ελληνικό λαβράκι βάρους 300-450 γραμμαρίων, πωλήθηκε 0,70 ευρώ κάτω από την τιμή, στην οποία πωλήθηκε πέρσι την ίδια περίοδο, ενώ οι τιμές της τσιπούρας μειώθηκαν κατά 0,10 ευρώ στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Εκτός από τους μεγάλους όγκους των τουρκικών εξαγωγών, η πίεση που καταγράφεται στις τιμές αποδίδεται και στην εξασθενημένη τουρκική λίρα και στα υψηλά επίπεδα της ελληνικής παραγωγής.