Ραγδαία ανάπτυξη γνωρίζουν τα τελευταία χρόνια τα τρόφιμα που παράγονται με γνώμονα τις απαιτήσεις της vegan διατροφής, αφού αναρίθμητοι είναι πλέον οι κωδικοί που κυκλοφορούν στην αγορά και θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους τζίρους και της μικρής λιανικής. Μεταξύ άλλων, οι plant-based πίτες φαίνεται να κερδίζουν “έδαφος” στις προτιμήσεις, με νέα προϊόντα να λανσάρονται συνεχώς από τις εγχώριες βιομηχανίες.

Σε μικρό χρονικό διάστημα, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία της κατεψυγμένης ζύμης έχουν ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό τους με vegan πίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σειρά “Σπιτική Ζύμη” από την Ιονική, που πλέον περιλαμβάνει χορτοφαγική μπουγάτσα με κιμά που παράγεται από κιμά Beyond Meat, φυτική μαγιονέζα, μουστάρδα, δυόσμο, και μαύρο πιπέρι. Αρκετές vegan προτάσεις έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και από την alfa. Οι πίτες Κιχί σπανάκι, Τσαλακωτή χορτόπιτα, Κασσιάτα Ζαγορίου με πλιγούρι, Μπουγάτσα με κρέμα και Μίνι Ρολά πατάτας είναι κατάλληλες για όσους ακολουθούν τη συγκεκριμένη διατροφή και αναζητούν στα ψυγεία των καταστημάτων περισσότερες, γρήγορες στην προετοιμασία, επιλογές. Τέλος, μια Vegan πίτα με υποκατάστατο τυριού, φτιαγμένη από παραδοσιακή Ηπειρώτικη συνταγή, περιλαμβάνεται στη γκάμα της εταιρείας Ροδούλα. Πρόκειται για τη Vegan Πατσαβουρόπιτα που είναι διαθέσιμη σε συσκευασία των 900 γραμμαρίων.