Καθιερώνονται νέες τάσεις στα παγωτά.
Νέες τάσεις παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία των παγωτών, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών αναζητά πιο υγιεινές επιλογές με λιγότερες θερμίδες. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αρχίσει να παίρνουν τη δική τους θέση στα ψυγεία πολλά, διαφορετικά προϊόντα. Μία από τις τάσεις που κυριαρχούν είναι τα παγωτά με μηδέν ζάχαρη και λιγότερες θερμίδες, ενώ αρκετές είναι πια κι οι επιλογές για vegan παγωτά, που παράγονται κυρίως από πρωτεΐνη αρακά με συστατικά όπως το λάδι καρύδας και η σοκολάτα υγείας. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της τάσης αποτελεί το πρόσφατο λανσάρισμα της Κρι Κρι, που για το καλοκαίρι του 2020, παρουσίασε το νέο Master 0% sugar. Παράλληλα ο πύραυλος Cornetto για vegan είναι διαθέσιμος στα ψυγεία.
Επίσης, τάση αποτελούν πλέον και οι οικογενειακές συσκευασίες που παρουσιάζονται ενισχυμένες στα χαρτοφυλάκια των εταιρειών. Τέλος, ως νέα τάση θα πρέπει να καταγραφεί κι η σύμπραξη των brand πολλών παγωτών με άλλα γνωστά brand στις σοκολάτες, τα μπισκότα κτλ. Στα ψυγεία μπορεί κανείς να βρει σήμερα παγωτό ION, Lacta, Παπαδοπούλου, m&m’s και πολλά ακόμη αντίστοιχα προϊόντα.