Η Nestlé Ελλάς παρουσίασε τη διαρκή της δέσμευση για βελτίωση της διατροφικής αξίας των προϊόντων της, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία διατροφολόγων και δημοσιογράφων υγείας στην Αθήνα.
Πιστή στην υπόσχεσή της για «Καλή Διατροφή, Καλύτερη Ζωή», η εταιρεία ανέπτυξε τις 15 συγκεκριμένες δεσμεύσεις της, μέχρι το 2020, ειδικά για το κομμάτι της διατροφής, καθώς και τον τρόπο που αυτές ήδη εκπληρώνονται μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και δράσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για λιγότερη ζάχαρη, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά στα προϊόντα της, χωρίς όμως να αλλάζει η γεύση τους.
Μέσα στην τελευταία διετία (2014-2016), η εταιρεία έχει καταφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο να μειώσει τη ζάχαρη κατά 8,5%, που αντιστοιχεί σε 11.000 τόνους, το αλάτι κατά 9% (560 τόνοι) και το ποσοστό των κορεσμένων λιπαρών κατά 7,5% (1.500 τόνοι λιγότεροι).
Επιπλέον, συνεχίζοντας την προσπάθεια για βελτιωμένη σύνθεση των προϊόντων της, η εταιρεία προχωρά σε περαιτέρω μείωση του αλατιού κατά 10%, της ζάχαρης κατά 5% και των κορεσμένων λιπαρών κατά 10%, με την παράλληλη πρόσθεση πάνω από 750 εκατ. μερίδων λαχανικών και 300 εκατ. μερίδων συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες μέχρι το 2020.
Τυχόν τεχνητά χρώματα και αρώματα πρόκειται να αντικατασταθούν από φυσικά, που κατά βάση αποτελούνται από συμπυκνώματα φρούτων και λαχανικών. Τέλος, το φοινικέλαιο θα αφαιρεθεί από όλα τα δημητριακά πρωινού και τα μαγειρικά προϊόντα και θα αντικατασταθεί από άλλα φυτικά έλαια, όπως το ηλιέλαιο.