Μειωμένες έως και 15% είναι φέτος οι παραγγελίες στα κρεοπωλεία ενόψει των Χριστουγέννων, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββα Κεσίδη. Αν και υπάρχει επάρκεια κρεάτων, ο ίδιος προειδοποιεί ότι αυτή δεν μπορεί να είναι εγγυημένη για τις επόμενες ημέρες και καλεί τους καταναλωτές να προγραμματίσουν έγκαιρα τις αγορές τους.
Το χοιρινό παραμένει η πρώτη επιλογή των Ελλήνων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αποτελώντας περίπου το 50% του τζίρου στα κρεοπωλεία, ενώ ακολουθούν τα πουλερικά, το αρνί/κατσίκι και το μοσχάρι. Η γαλοπούλα σημειώνει περιορισμένες πωλήσεις, καθώς δεν συνάδει με την ελληνική εορταστική παράδοση.
Οι τιμές του χοιρινού και των πουλερικών διατηρούνται στα περσινά επίπεδα, ενώ η γαλοπούλα είναι ακριβότερη κατά 0,50-1 ευρώ/κιλό. Η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος έχει αυξηθεί κατά 15%-17%, λόγω μειωμένης παραγωγής στην ΕΕ εξαιτίας περιβαλλοντικών μέτρων. Τα αρνιά και κατσίκια διατηρούν σταθερές τιμές προς το παρόν, αλλά οι εξαγωγές ενδέχεται να επηρεάσουν την επάρκεια.