Ένα καινοτόμο τυρί θα παράξει η εταιρεία Ε. Θυμέλης στο πλαίσιο του προγράμματος INNovative Oil Cheese (INNOCHEESE), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, του Τμήματος Χημείας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στόχος είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου τυριού, τύπου – λαδοτύρι, υψηλής διατροφικής αξίας με δυνατότητα συντήρησης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αντικείμενο της πρότασης είναι η παραγωγή ενός τυριού, με μοναδικές διατροφικές και γαστρονομικές ιδιότητες που θα μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου. Το νέο τυρί θα είναι σκληρό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα με μειωμένο αλάτι, μειωμένα λιπαρά που θα συντηρείται σε ελαιόλαδο εμπλουτισμένο με τοπικά βότανα και αρωματικά φυτά (τύπου-λαδοτύρι). Το προτεινόμενο τυρί θα προορίζεται για κατανάλωση από τον γενικό πληθυσμό, ενώ λόγω του καινοτόμου τρόπου ωρίμανσης, θα μπορεί να διατηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Θα είναι ένα προϊόν καινοτόμων τεχνολογικών πρακτικών και θα βασίζεται στην εφαρμογή των τελευταίων επιστημονικών εξελίξεων της επιστήμης της γαλακτοκομίας σε παραδοσιακές τεχνικές τυροκόμησης, αλλά και των εξελίξεων της διατροφικής επιστήμης.