Ελληνικό εστιατόριο έγινε μίνι μάρκετ λόγω κορονοϊού

“Θύματα” του κορονοϊού το κρέας και το κρασί. 

Αρκετοί είναι οι κλάδοι της παραγωγής που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο τομέας του κρέατος και του κρασιού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών των αντίστοιχων κλάδων αυτό οφείλεται σε ακυρώσεις παραγγελιών, καθώς λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί, το φετινό Πάσχα ήταν λιτό για ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών.

Παράλληλα, η αναστολή λειτουργίας των εγχώριων τουριστικών μονάδων και των χώρων εστίασης μείωσε κατακόρυφα την κατανάλωση οίνου, αλλά και κρέατος.

Αντίθετα, ο κλάδος των φρούτων και των λαχανικών δείχνει ότι ευνοήθηκε από την κρίση, καθώς τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν αύξηση της εγχώριας κατανάλωσης αλλά και των εξαγωγών.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την τάση, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, διαδραματίζει η υψηλή διατηρησιμότητα των προϊόντων σε οικιακά ψυγεία, η περιεκτικότητα σε συστατικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, έναντι ασθενειών καθώς και ο περιορισμός προσέλευσης των καταναλωτών σε σούπερ μάρκετ, λόγω της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.