Το αριάνι «Παγγαίο» από το Μάρτιο στα σούπερ μάρκετ

Το αριάνι «Παγγαίο» από το Μάρτιο στα σούπερ μάρκετ. 

Με 500 φιάλες ημερησίως, κατσικίσιο αριάνι «Παγγαίο», των 250 γραμμαρίων, θα τροφοδοτούν από τις 10 Μαρτίου τις αγορές Καβάλας, Δράμας και Σερρών, τέσσερις κτηνοτρόφοι.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο, ποιοτικό προϊόν, που αποτελεί αποτέλεσμα εντατικών εργασιών και βελτιώσεων στην ήδη υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη του ελληνικού γάλακτος και η “γέννησή” του έγινε σε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Το καινοτόμο αριάνι «Παγγαίο», θα κυκλοφορήσει αρχικά σε γεύσεις σύκο και φράουλα και θα τοποθετηθεί -μεταξύ άλλων- σε ράφια αλυσίδων σούπερ μάρκετ, σε παντοπωλεία και κυλικεία σχολείων.

Υπογραμμίζεται ότι το κατσικίσιο αριάνι «Παγγαίο», η τιμή του οποίου αναμένεται στα 2 ευρώ τα 250 γραμμάρια, αποτελεί το πρώτο προϊόν που παράγεται μέσω του προγράμματος «Νέα γεωργία για τη νέα γενιά», το οποίο «τρέχει» με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από το 2018, είναι τριετούς διάρκειας και τελεί υπό την επίβλεψη του πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.τριετούς διάρκειας και τελεί υπό την επίβλεψη του πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.τριετούς διάρκειας και τελεί υπό την επίβλεψη του πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.