Νέες καινοτόμες προτάσεις ζυμαρικών για τα ράφια
Ένας από τους λόγους που ο κλάδος των ζυμαρικών εμφανίζει ανοδική πορεία είναι το διαρκές λανσάρισμα νέων προϊόντων, με τις επιχειρήσεις του κλάδου να επενδύουν στην καινοτομία και τις νέες τάσεις της αγοράς, προσφέροντας νέες επιλογές και για τα μίνι μάρκετ και γενικότερα τη μικρή λιανική. Τόσο τα κορυφαία brands της αγοράς, όσο και μικρότερες εταιρείες, έχουν δημιουργήσει νέα προϊόντα που αναμένεται ή έχουν ήδη «κερδίσει» την αγορά. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποια εξ αυτών.
Νέα γενιά ζυμαρικών με 5 δημητριακά από τη ΜΑΚΒΕΛ
Τα ζυμαρικά ΜΑΚΒΕΛ επανατοποθετήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, στα ράφια της λιανικής, από τη Eurimac, σε μία από τις πιο επιτυχημένες κινήσεις στην ελληνική αγορά, καθώς τα μερίδιά της αυξάνονται διαρκώς μέχρι και σήμερα. Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία έχει λανσάρει στην ελληνική αγορά, μάλιστα, και τη νέα γενιά ζυμαρικών, ΜΑΚΒΕΛ 5 δημητριακά (σκληρό σιτάρι, βρώμη, καλαμπόκι, κριθάρι, όλυρα). Η νέα πρόταση ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ 5 δημητριακά συνδυάζει, πέραν της υψηλής διατροφικής αξίας, πιο πλούσια γεύση και τέλειο «κράτημα» στο βράσιμο.
Καινοτόμος σειρά ζυμαρικών από τη Melissa
Σε μία προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για πιο υγιεινές επιλογές στα τρόφιμα, η βιομηχανία ζυμαρικών, Melissa, έχει λανσάρει τους τελευταίους μήνες στην αγορά μία ολόκληρη σειρά με καινοτόμα προϊόντα. Πρόκειται για ζυμαρικά υψηλής διατροφικής αξίας, που έχουν ως στόχο να ικανοποιήσουν τις εξατομικευμένες ανάγκες των καταναλωτών, κι είναι τα εξής:
- Β-γλυκάνη με βρώμη
Η βρώμη έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και προσδίδει στο ζυμαρικό απολαυστική γεύση. Είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, με πολλαπλά οφέλη. - Gluten free
Ζυμαρικά με γεύση από ρύζι και καλαμπόκι, κατάλληλα για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη/κοιλιοκάκη, σε τρία διαφορετικά σχήματα. - High protein
Νέα σειρά ζυμαρικών, ενισχυμένη σε πρωτεΐνη σε σχέση με τα απλά ζυμαρικά, που θεωρείται ιδανική για την ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας αλλά και τη διατήρηση φυσιολογικών οστών.
Ζυμαρικά από καλαμπόκι και ρύζι στη σειρά gluten free της Ήλιος
Μία ολόκληρη γκάμα με ζυμαρικά χωρίς γλουτένη έχει λανσάρει στην αγορά τα τελευταία χρόνια κι η γνωστή εταιρεία, Ήλιος, η οποία κι έχει εστιάσει στην εξυπηρέτηση κι αυτής της ομάδας καταναλωτών. Στην γκάμα της περιλαμβάνονται, έτσι, διάφοροι gluten free κωδικοί, με πρόσφατη προσθήκη το κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη, που παράγεται από εκλεκτό καλαμπόκι και ρύζι. Είναι νόστιμο κι αποτελεί την ιδανική λύση για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά και για όσους επιθυμούν μια διαφορετική διατροφή ή χρειάζονται περισσότερη ενέργεια στον οργανισμό τους.
Ζυμαρικά από όσπρια λανσάρει η Barilla
Δύο νέα καινοτόμα προϊόντα λάνσαρε πρόσφατα στην αγορά η γνωστή εταιρεία ζυμαρικών, Barilla, με βάση τα όσπρια. Πρόκειται για τις πένες από 100% αλεύρι κόκκινης φακής και τα Casarecce από 100% αλεύρι ρεβιθιού, προϊόντα πλούσια σε πρωτεΐνες, χωρίς γλουτένη και λακτόζη, ιδανικά για όσους αποφεύγουν την κατανάλωση κρέατος στη διατροφή τους. Τα ζυμαρικά από όσπρια, με τα οποία η Barilla επέκτεινε το χαρτοφυλάκιό της, βράζουν σε 7-8 λεπτά, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κυκλοφορούν στα σημεία λιανικής σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων. Αποτελούν κατάλληλη εναλλακτική επιλογή για όλη την οικογένεια.
Χειροποίητες χυλοπίτες ολικής άλεσης από τη Γέννημα Γης
Το brand Γέννημα Γης από την Αράχωβα, με σύµβολο το διάσηµο Ρολόι, προσφέρει από το 2008 την πεμπτουσία των σπιτικών γεύσεων και της παράδοσης του τόπου, μέσα από μία σειρά χειροποίητων ζυμαρικών. Χυλοπίτες σε τρία μεγέθη, κριθαράκι, τραχανάς γλυκός, ξινός, αλλά και σταρένιος, είναι μόνο κάποια από τα προϊόντα της εταιρείας που κοσμούν πλέον επιλεγμένα σημεία και της μικρής λιανικής, σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα στα προϊόντα της Γέννημα Γης, όμως, μπορεί πλέον να βρει κανείς και χειροποίητες χυλοπίτες ολικής άλεσης, μία νέα διατροφική πρόταση για την αγορά.
Χρωματιστά ζυμαρικά από τη Σπανέλλη
Παραδοσιακά σπιτικά ζυμαρικά Ηπείρου διαθέτει στην αγορά η εταιρεία Σπανέλλη από τα Γιάννενα. Η γκάμα των προϊόντων της είναι μεγάλη και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χυλοπίτες, τραχανάδες, αλλά και πολλά ακόμη ζυμαρικά (σπαγγέτι, μακαρούνες, κοχύλια, λειριά, βίδες), από ολικής άλεσης και κηπευτικά μέχρι vegan επιλογές, με τα χρωματιστά ζυμαρικά να ξεχωρίζουν στο «χαρτοφυλάκιό» της. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι φτιαγμένα με μεράκι και σπιτική φροντίδα, στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, από τα πιο αγνά υλικά της περιοχής, χωρίς χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.
Νέα ζυμαρικά ολικής άλεσης από τη Νόστιμον
Μία νέα σειρά ζυμαρικών ολικής άλεσης, που παρασκευάζεται από ολικής άλεσης άλευρα άριστης ποιότητας και καθαρό βουνίσιο νερό, έχει προσθέσει στην γκάμα των προϊόντων της η εταιρεία Νόστιμον. Το εργαστήριο της εταιρείας βρίσκεται στη Φθιώτιδα, σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, που ονομάζεται Οίτη. Σκοπός και προτεραιότητα της εταιρείας είναι η παραγωγή προϊόντων με πραγματική ποιότητα, προϊόντων με μεράκι κι αγάπη, από τα πιο αγνά υλικά της περιοχής, χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικά. Ό,τι φτιάχνεται στο εργαστήριο της Νόστιμον είναι αυθεντικό, ελληνικό και… νόστιμο. Στο «χαρτοφυλάκιο» της εταιρείας θα βρει κανείς σήμερα μία μεγάλη γκάμα από χειροποίητα ζυμαρικά, μαρμελάδες, γλυκά και χυμούς.
Βιολογικά ζυμαρικά από το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ Ιθάκη
Μία νέα σειρά ζυμαρικών έχει λανσάρει στην αγορά και το Αγρόκτημα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, με τα οποία έχει ήδη κάνει την είσοδό του και στα ράφια των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στη Β. Ελλάδα. Η σειρά περιλαμβάνει βιολογικά προϊόντα, όπως κοφτό μακαρονάκι, κριθαράκι και πένες, με πιστοποίηση από την ΒιοΕλλάς. Τα προϊόντα καλύπτουν επισιτιστικές ανάγκες μονάδων του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα και διατίθενται στο εμπόριο, ενισχύοντας την προσπάθεια του Οργανισμού για αυτοχρηματοδότηση.